FleetCor Belgique bvba - Producten, aanbiedingen, nieuws

Nieuws

Tankkaarten voor het wagenpark van bedrijven

5/10/2016

In uw bedrijf kan brandstof al snel een van de grootste kostenposten zijn. U doet er dan ook goed aan uw brandstofverbruik en -uitgaven nauwgezet te volgen, zodat u zeker weet dat u voordelig af bent. Een tankkaart zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de behoeften van uw onderneming om het brandstofgebruik, -verbruik en -kosten van uw wagenpark eenvoudig te beheren. Er zijn tankkaarten beschikbaar voor alle soorten bedrijven en wagenparken van elke omvang. Of u nu een klein bedrijf hebt of een grote organisatie, is dus niet van belang. De beste oplossingen voor tankkaarten kunnen zelfs op maat worden gemaakt van de unieke behoeften en uitdagingen waar bedrijven mee te maken hebben. Hieronder vindt u alvast een aantal punten waarmee u het best rekening houdt bij de keuze van tankkaarten voor het wagenpark van uw onderneming:

  • Geografische inzet van uw wagenpark – voor sommige tankkaarten gelden landelijke beperkingen. Andere tankkaarten kunnen dan weer internationaal en bij verschillende tankstations worden gebruikt. Zorg ervoor dat de kaarten werken in de landen waar uw auto’s wellicht zullen rondrijden, zoals op uw gebruikelijke routes voor toeleveringen, bestellingen en woon-/werkverkeer. Let er ook op dat de kaarten ondersteund worden door uw favoriete tankstations. Informeer u goed over het netwerk van geautoriseerde tankstations en handelaren die de tankkaarten accepteren.

  • De controlemogelijkheden – tankkaarten lijken misschien wel sterk op gewone betaalkaarten, maar zijn dat niet. In tegenstelling tot reguliere betaalkaarten, zijn tankkaarten uitgerust met verschillende mogelijkheden waarmee de brandstofuitgaven van uw berijders eenvoudiger kunnen worden gecontroleerd. Kies een product waarmee u het gebruik van de pas kunt aanpassen aan de behoefte van iedere auto . Een van de toonaangevende leveranciers van tankkaarten biedt kaarten voor wagenparken die uitgerust zijn met aanpasbare opties om ongeoorloofde aankopen te helpen voorkomen. Zorg ervoor dat u bij uw kaart ook over rapportagefuncties beschikt, waarmee u alle brandstofuitgaven van uw wagenpark beter kunt beheren.

  • Andere extra's – met sommige van de beste tankkaarten voor bedrijven kunt u ook voor onderhoudskosten betalen. Zo kunt u eenvoudig niet alleen uw brandstofkosten volgen, maar ook uw uitgaven voor het onderhoud van uw wagenpark.

  • Uw huidige brandstofkosten – de prijs aan de pomp is niet altijd het exacte bedrag dat u betaalt wanneer u een tankbeurt met een tankkaart afrekent. tankkaarten In ieder geval moet u ook letten op extra vergoedingen, vereisten en de rentevoeten. In dat opzicht is het verstandig om na te gaan hoeveel u nu aan brandstof uitgeeft en of die kosten in de toekomst wellicht zullen toenemen of afnemen of stabiel zullen blijven.

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door Oskar Ehehalt, Sales Director van FLEETCOR Belgium BVBA. FLEETCOR werkt samen met toonaangevende oliebedrijven en helpt hen commerciële tankkaartprogramma's te ontwikkelen en te implementeren. Voor een effectieve toepassing van deze maatregelen, bieden zij tankstationhouders tal van services om hun klantenbasis uit te breiden en ervoor te zorgen dat zakelijke klanten jven met een wagenpark regelmatig terugkeren.